Кількість
|
Вартість
|
||
|
Хамон Іберіко — це смачний іспанський делікатес, що виготовляється із задніх кінцівок чистокровних іберійських свиней. Він славиться витонченим смаком і є затребуваним продуктом, що користується все більшим попитом на різних ринках: іспанському, європейському, американському, азіатському та українському.
Особливості сорту Іберіко
Порода Іберіко родом з Піренейського півострова. Природна екосистема цього регіону найкраще сприяє для вирощуванню худоби та природній обробці в’яленого м’яса. Фундаментальну роль у процесі затвердіння м’ясної сировини відіграє етап сушіння. Він відбувається у спеціально облаштованих приміщеннях Altanera, високо в горах. Низька температура, сухий вітер, чисте повітря та багато терпіння – є найкращими помічниками іспанських фермерів.
Для отримання 100% хамона Іберіко схрещують свиней тільки цієї породи. Щоденний раціон цих тварин складається з природної їжі: диких жолудів з дерев коркового й жовчного дуба, рослин, коріння, кормів та злаків. Позначка de Campo означає, що тварини вільно пасуться на пасовищах і це гарантує, що їх м’язи матимуть правильну консистенцію та оптимальний вміст жиру.
Смак хамона та його поєднання з іншими продуктами
Іберійська шинка має складний комбінований смак, від м’якого і делікатного до інтенсивного, що відрізняє її від інших в’ялених м’ясних продуктів. Це яскраво-вишневе м’ясо з низьким вмістом солі та легким солодким присмаком. Воно захоплює своєю соковитістю, нотками копченості та п’янким ароматом.
Хамон добре смакує окремо або у поєднанні з помідорами, сиром, вином і пивом. Солодкі фрукти з в’яленим м’ясом також завжди викликають приємні та несподівані враження.
Цікавинка про хамон Іберіко Хоча Іспанія є батьківщиною хамона, має багато тваринницьких ферм й чудові природні ресурси, місцева влада встановила ліміт на розведення іберійських свиней. Це пояснюється їх гуманним ставленням до тварин та площею пасовищ, яка умовно розділена для вільного вигулу худоби. Через встановлене обмеження та традиційний спосіб виробництва, що відрізняється дуже повільними процесами сушіння й дозрівання, виробництво іберійського м’яса в Іспанії досягає позначки лише 5% на рік. |
Про виробника У родині «Altanera» дотримуються традиційних методів виробництва та зберігають рецепти іберійської шинки у таємниці. Вони працюють над виготовленням найкращих в’ялених м’ясних продуктів і контролюють кожний його шматочок на всіх етапах виробництва. Відгодівля тварин виключно жолудями та натуральними травами на пасовищі, в’ялення м’яса на природних сушильних площах, та підтримування точного часу дозрівання – створює смак, що пробуджує емоції. |