Кількість
|
Вартість
|
||
|
Деякі називають це різдвяним пирогом або солодким хлібом. Перший запис Панеттоне міститься в італійсько-міланському словнику 1839 року. Сьогодні ж, за даними Smithsonian.com, Італія виробляє понад 7100 тонн панеттоне щороку — приблизно десять відсотків з них продаються на міжнародному ринку.
Традиційний кекс є джерелом національної гордості та є настільки важливою справою, що у 2005 році він підлягає офіційному процесу перевірки автентичності згідно з італійським законодавством.
Їстівний шедевр, який ідеально підходить для свят та просто в будні для гарного настрою. Коли приходить час насолодитися шматочком Панеттоне, то є багато способів як це зробити. Просто з чаєм, кавою чи какао. Деякі подають його з м’яким кремом маскарпоне, інші віддають перевагу розтопленим шоколадним соусам або пасті Нутелла, а ще доповнюють випічку легким заварним кремом. Деякі люди віддають перевагу поєднанню Панеттоне з келихом вина або ігристого напою ввечері після їжі.