Кількість
|
Вартість
|
||
|
Естремадура є екологічним раєм і походженням земель, які перетворюють хамон Iberico на гастрономічну насолоду. Це також і іспанські традиції та якість, що поєдналися в одному продукті. Хамон Iberico походить від іберійської породи свиней, яких вирощують в Іспанії, і їх більше ніде не знайти. Ці тварини мають велику здатність накопичувати інфільтрований жир у своїх м’язових тканинах, унеможливлюючи їх відокремлення, та мають багато характеристик своїх окістів.
Характеристики іберійського хамона
Ця партія хамону походить від іберійської породи, яка сертифікована та контролюється суворим іспанським стандартом якості. Позначка на етикетці 50% Iberico означає, що свиноматка цих поросят була чистокровна іберійка, а хряк з породи Дюрок. Свині de Cebo вільно пасуться, годують злаками та бобами. Коли вони вільно пасуться, то харчуються травами, жолудями та горіхами, які знаходять на пасовищах. Підживлювані свободою, вони пробігають десятки кілометрів на пасовищі у період з грудня по березень. Цим пояснюється ідеальний баланс жиру в м’ясі худоби, що в свою чергу впливає на смак продукту та відрізняє їх м’ясо м’якістю та збалансованістю. Жир має білий колір, місцями жовтуватий, блискучий на вигляд, приємний на смак та аромат.
М’ясо дуже соковите, насичено-червоного кольору, з м’якою та приємною консистенцією жиру, чудової текстури, не дуже волокнистої. Солонуватий смак із легкою солодкістю доповнює тонкий та свіжий аромат.
Тонкощі споживання хамона
Професійні кухарі радять витримати хамон при кімнатній температурі від 10 до 30 хвилин перед подачею на стіл для кращого вигляду, смаку та аромату. Нарізати в’ялене м’ясо краще тонкими скибочками. Класичним є поєднання сиров’яленого м’яса з сиром, свіжими овочами, оливками, зеленню, або солодкими фруктами. Його подають з червоним або білим вином, не дуже солодким, але міцним, або з пивом.
Ціла нога хамона – розглядаємо переваги рішення
|
Сертифікати Japasur
Про виробника Japasur Цей виробник має іспанське коріння. Їх компанія розташована на південному заході Естремадури. Вони спеціалізуються на виробництві в’яленої продукції зі свиней іберійської породи. Japasur виготовляє таку якісну та смачну їжу, що спонукає своїх клієнтів почувати себе особливими та щасливими. Іберійський хамон ретельно відбирають і виготовляють за методами предків, які передаються іспанцям з покоління в покоління. Japasur Salamanca пристрасно прагне зберегти традиції ремісничого виробництва свого регіону, відомого своїм кліматом і околицями, де вирощують іберійських свиней. Головною особливістю такого хамону є його соковитість, що досягається завдяки процесу сушіння та турботі іспанських фермерів на всіх етапах виробництва. Воно відрізняється не тільки походженням і породою свиней, але і їх раціоном. Після підготовки сировини, м'ясо засолюють, підсушують і відравляють на в'ялення. Після дозрівання завжди настає момент для остаточної оцінки шинок. Фаза Calado є важливою, щоб перевірити якість продукції. Майстер з його досвідом і чудовою нюховою здатністю вводить шпажку у шинку, яку потрібно оцінити. Після того, як її вилучають, вона дозволяє аналізувати різні нюанси ароматів і з великою точністю визначає, чи продукт знаходиться в завершальному етапі виготовлення. Поєднуючи натуральне м’ясо з традиційним методом виробництва та витримуючи його кілька місяців поспіль, з нього отримують відмінний хамон за текстурою, смаком і ароматом. |