-
З вершками (кава по-віденськи) Заварити 35 мл чорної кави (спробуйте рецепт по-турецьки). Цукор додавати не потрібно. Поки в джезві осідає гуща, збиваємо 20 мл вершків з цукром до крутих піків. Переливаємо каву в прогріту чашку, зверху викладаємо вершки і посипаємо їх
шоколадом (3-5 г).
-
Мед У теплій воді розчинити ретельно мед (доза обирається за смаком, але рекомендується на 100 мл води - 0,5-1,5 ч. л.). Далі в турку насипається мелений кавовий порошок, який потім заливається водою з медом. Далі готуйте по методу кави по-турецьки.
-
Імбир Засипаємо каву (7 г) в турку. Додаємо мелений імбир (3 г), цукор (5 г) і холодну воду (90 мл).
Ставимо турку на вогонь. Після готовності знімаємо турку і переливаємо напій в чашку. Перемішуємо каву і даємо відстоятися гущі півхвилини.
-
Часник Висипаємо в джезву мелений порошок. Кладемо ¼ зубця часнику. Якщо часник старий - попередньо виймаємо серединку. Заливаємо водою з медом і готуємо так, як в рецепті по-турецьки.
-
З жовтком Засипаємо каву (7 г) в турку, додаємо цукор (5 г) і вливаємо холодну воду (90 мл). Ставимо турку на вогонь. Після готовності, знімаємо з вогню та переливаємо в чашку. Додаємо половину збитого яєчного жовтка, перемішуємо і дозволяємо відстоятися гущі півхвилини.
-
Перець Засипаємо в джезву каву (7 г – 1 ч. л.), мелений чорний перець (3 г - на кінчику ножа) і холодну воду (90 мл). Ставимо на вогонь, після готовності знімаємо і переливаємо в чашку. Додаємо сіль (1 г) і вершкове масло (3 г). Перемішуємо і дозволяємо відстоятися гущі півхвилини.
-
Коньяк В турку додаємо мелений порошок (1 ч. л. з верхом – 7 г), цукор (5 г), холодну питну воду (90 мл). Ставимо на вогонь. Після готовності і переливаємо в чашку, а потім додаємо коньяк (30 мл) і дрібно натерту апельсинову цедру (10 г). Перемішуємо каву і даємо відстоятися півхвилини.
-
Апельсиновий сок Спочатку трохи підігріваємо турку, насипаємо мелену каву (1 ч. л.) і заливаємо соком апельсина (100 мл). Варимо на дуже повільному вогні, за бажанням додаємо цукор.
-
Інжир -
Гвоздика Ми розповіли вам як варити каву в турці, френч-пресі, чашці та інші методи. Як смачно приготувати та які цікаві інгредієнти можна додати, щоб скуштувати улюблений напій з новим смаком. Пробуйте, смакуйте і обирайте улюблений рецепт.