LomoВ Іспанії ж найвідомішою
шинкою є ломо. Готується продукція зі свинячої вирізки (карбонари), яка очищається від жиру, маринується в солі, перцю та спеціях (можуть бути трави, паприка, часник, оре гано, мускатний горіх). Заготовки покриваються натуральною їстівною оболонкою та підвішуються в спеціалізовані сушильні, де ломо в'ялиться кілька місяців. Варто зазначити, що в Іспанії іберійські свині вигодовують жолудями, які насичують м'ясо протеїнами та олеїновою кислотою, а в результаті роблять його мяким та ніжним.
Купуючи м'ясний делікатес на
delikatto.com.ua, потрібно знати, що шинку можна вживати як самостійний продукт, так і додавати до різних страв (салатів, супів, сандвічів, піци, пасти). Тонко нарізані скибочки м'ясного делікатесу гарно смакують з фруктами, овочами, свіжим хлібом, різними сортами твердих і м'яких сирів, а також винами.