Користь сиру норвезького коричневого сиру
Жирність – 29-33%.
Калорійність – 439-466 Ккал.
Brunost містить вітамін А 334 мкг, В1 (0,31 мг), В2 (1,38 мг), В3 (0,8 мг), В5 (3,35 мг), В6 (0,27 мг), В9 або ж фолієву кислоту (5 мкг), В12 (2,42 мкг). Делікатес містить велику кількість кальцію (400 мг), фосфору (444 мг), натрію (600 мг), калію (1409 мг), магнію (70 мг), цинк Zn (1,14 мг), залізо (0,52 мг), селен (14,5 мкг) та амінокислоти.
Після регулярного вживання продукту підвищується гемоглобін і стимулюються процеси кровотворення. Також мікроелементи сприяють регенерації білків печінки, мають імуностимулюючу дію і здатні природним чином зміцнити імунітет, покращують роботу травної системи.
Вітаміни групи В позитивно впливають на емоційний стан. Калій допомагає протистояти втомі, покращує пам'ять, а також концентрацію уваги. Сироватковий білок перешкоджає виробленню основного стресового гормону кортизолу і, навпаки, підвищує вироблення серотоніну ("гормону радості"). Завдяки такій дії знижується дратівливість, проходять проблемами з безсонням і підвищується больовий поріг.