Виготовлення

 

Стролгіно – це 100% м'ясний делікатес, який виготовляється зі свинини. На багатьох виробництвах, де високоякісну свинячу тушу використовують безвідходно, вирізають грушеподібні шматки з задньої частини для приготування шинки Кулателло (сulatello) та Прошутто, а обрізки, які залишаються після цих маніпуляцій, беруть для виготовлення Strolghino.

 

Чому так цінується свинина в Італії, що всі шматочки туші використовуються? Це все через те, що свиней спеціально вигодовують фруктами та кукурудзою, а в Пармі навіть до раціону додають сироватку, яка залишається після виготовлення пармезану, інколи також додають каштани. М'ясо насичується корисними мікроелементами, по своїй природі залишається ніжним, не обростає товстим шаром жиру та отримує інші хороші показники, які дозволяють виготовити високоякісну смачну продукцію.

 

М'ясо дрібно подрібнюють і приправляють традиційними спеціями (сіль, чорний перець, свіжий часник і інколи біле сухе вино). Далі фаршем набиваються тонкі кишки та відправляються на процес в'ялення. Продукція має короткий термін дозрівання – близько 15-30 днів (на більшості виробництв 20 днів).

 

Для розширення асортименту та смакових поєднань на виробництві є сорти ковбаси до якої додають дорогоцінний гриб трюфель, вино. Такі особливі інгредієнти збагачуючи вишуканим і цікавим смаком. До продукції не додаються консерванти. В основному не містить глютен і лактозу. Зазвичай його загортають в захисний папір, щоб запобігти надмірному висиханню поверхні.

Особливості

 

Стролгіно ковбаса салямі, яка відрізняється від класичної тим, що менш жирніша. Характеризується солодкуватим ніжним присмаком, приємним ароматом з нотками трав і вина, невеликим діаметром (близько 3 см в діаметрі), винно-червоним відтінком з білими вкрапленнями жиру. Має м'яку та щільну консистенцію, ніжну текстуру, тонку та довгу форму, середню зернистість.

Назва походить від «strolga», тобто на діалекті «здогадки». Ковбаса отримала свою назву від того факту, що вона використовувався для прогнозування тенденції старіння салямі більшого розміру. По іншій версії така назва надана через складність правильного приготування і заправки продукту, про що потрібно тільки здогадуватися.

 

Користь

 

Стролгіно є цінним джерелом білків з високою біологічною цінністю (30 г білка в 100 г продукту). Також в делікатесі міститься велика кількість незамінних амінокислот, заліза і цинку.

З чим їсти

 

Молода ковбаса Strolghino підходить в якості закуски. Смачно поєднується з свіжим білим хлібом, грінками, напівдозрівшим сиром, свіжими і ніжними винами, як тихими, так і ігристими. Можна подати на стіл в освіжаючому акомпанементі з італійськими в'яленими томатами. Відмінно підійде для приготування салатів і холодних закусок. Рекомендується нарізати на досить товсті шматочки. Натуральний італійський продукт можна на кілька хвилин замочити в теплій воді, щоб полегшити видалення зовнішньої шкірки, але ще краще загорнути в тканину, змочену білим вином, змішаним з водою. Не рекомендується зберігати продукцію надто довго, щоб вона не вставила соковитість і свою характерну солодкість.

 

На delikatto.com.ua покупець може придбати як салямі Strolghino, так і інші італійські натуральні ковбаси з м'яса свинини, оленя та дикого кабана. З інших м'ясних делікатесів рекомендується скуштувати прошутто та підкопчену шинку шпек. Також можна купити пармезан з Італії, Грана Падано, сири з пліснявою та інші сорти. В якості додаткової закуски рекомендується придбати в розділі Бакалія в'ялені томати, фаршировані перчики, оливки, артишок і анчоуси.