З чим же їдять хамон знавці? Сировялений продукт ідеально поєднується з динею, маслинами та оливками, солодкими помідорами. Також чудово смакує з ананасом та виноградом, грушею та полуницею, персиками та інжиром. Гурмани, які гарно розуміються на елітних сирах, одночасно їдять солонувате м'ясо з козячим, овечим чи блакитним сиром. Також відмічається поєднання шматочків мяса з фета, м'яким сиром з базиліком.

 

Якщо планується романтичний вечір, то достатньо і мармурової нарізки з хорошим червоним і сухим вином та фруктами. З інших алкогольних напоїв також можна обрати херес чи відбірне пиво, сидр чи вермут.

Якщо ж готуєтесь до посиденьок в великій компанії, то можна подати багети з шматочками хамона, або додати до страви з баклажанів, кабачків, цукіні, стручкової квасолі, картоплі, цвітної капусти. За допомогою хамона можна урізноманітнити такі страви, як пасту, суп (особливо холодний гаспачо), салат, омлет. До речі, коли залишиться одна кістка – зваріть на ній суп.

Можна виділити ще такі поєднання продуктів:

 

- свіжий хрусткий хліб натерти солодкими томатами і оливковою олією, а зверху покласти тонкі скибочки хамона Іберіко;

- змішати рукколу або листя салату з тертим пармезаном, скибочками інжиру, хамона і полити заправкою (оливкова олія, сіль, перець і бальзамік);

- слайси м'яса, зелень салату, огірок і груша, а в якості заправки оливкова олія, сіль і кілька крапель соку лимона;

- з'єднати листя зеленого салату, руколу, томати черрі, родзинки, волоські горіхи, м'ясні скибочки і диню, а також заправку з оливкової олії, солі і бальзамічного оцту.