Click to order
Total: 
Ваше імя
Ваше призвіще
Ваш телефон
Доставка
Місто
Відділення Нової Пошти
Адреса для курєрської доставки (Нова Пошта)
Payment method
Вказана інформація буде використана для відправлення замовлення через Нову Пошту

Я погоджуюсь з Політикою конфіденційності

Безлактозні продукти

Продукти без лактози (солодощі, печиво, шоколад, сир)

Безлактозні продукти не містять у своєму складі лактози, при цьому вони практично нічим не відрізняються за смаком від аналогів. Існує навіть безлактозна молочна продукція. Таку їжу обов'язково мають вживати люди з непереносимістю лактози, а також її споживають вегетаріанці.

Для інформації, лактоза, тобто молочний цукор – це особливий вид вуглеводів, які при перетравлювані перетворюються на глюкозу та галактозу. Загалом цей компонент дуже корисний, особливо для немовлят, адже сприяє формуванню кісток, забезпечує правильний розвиток мозку та центральної нервової системи, а також закладає здорову мікрофлору кишечника та запобігає захворюванню рахіт. Цей «молочний цукор» сприяє засвоєнню кальцію, магнію, заліза, цинку та захищає від патогенів кишкову мікрофлору, тому його мають отримувати люди будь-якого віку.

Однак існує фізіологічна схильність організму, яка не засвоює лактозу. У таких людей фермент лактаза, який відповідає за розщеплення даного вуглеводу, не виробляється в достатній мірі. Після вживання молочної продукції постійно виникає діарея, шлунково-кишкові спазми або біль, здуття живота. Таким людям варто регулярно слідкувати за своїм харчуванням і ретельно вивчати склад продукції на етикетках.

На delikatto.com.ua покупець може підібрати продукти без лактози, які дозволять дотримуватись дієти та смакувати цікаві та натуральні делікатеси. Якщо розглядати асортимент безлактозних сирів, які відносяться до молочної продукції, то найчастіше вони виготовлені з козячого молока, яке по своїх природі швидше перетравлюється та засвоюється організмом. Також сир може бути без лактози, якщо технологія виробництва передбачає певні процеси:

- у тепле молоко додається сичужний фермент, який сприяє коагуляції (згортанню молока). Так відділяється тверда маса від сироватки, в якій зберігається більша частина лактози;
- під час того, як сир дозріває та ферментується, у ньому ростуть бактерії, які розщеплюють лактозу. Вуглевод перетворюється на молочну кислоту. Тому чим довше дозріває сир, тим менше залишається лактози в продукті.

Любителі солодощів на delikatto також можуть придбати шоколад без лактози, печиво, десерти, цукерки та інші безлактозні солодощі.