М'ясо на виробництві посипається сіллю на певний період, а потім в'ялиться довгий час в підібраних умовах. Після такої оброби продукт виходить дуже смачним, натуральним, ароматним та не надто калорійним. Чи корисно їсти хамон задумуються усі, хто вперше його купують.

 

Основні мікроелементи, які зберігаються у м'ясному делікатесі:

 

- Вітаміни А і Е, які відповідають за красу і молодість організму.

- Також присутні вітаміни В1, В2, В6 і В12, які необхідні для правильного функціонування нервової системи, мозку, серцево-судинної і травної систем.

- М'ясний делікатес багатий корисним магнієм, сіркою, фосфором, залізом і калієм, які необхідні для кісток і хрящів.

- Амінокислота тріптофан, яка сприяє вивільненню серотоніну і є важливим регулятором нервової системи.

- Хамон Іберіко особливо багатий корисною олеїновою кислотою, яка повністю засвоюється та бере участь у всіх обмінних процесах. Вона сприятливо впливає на серцево-судинну систему, виводить шкідливий холестерин, а також сприяє профілактиці атеросклерозу та гіпертонії.

- Натуральний білок, протеїн, який сприяє підтримці та набору м'язової маси.

- Також після вживання хамона, організм отримує тирозин, який допомагає краще працювати щитовидну і надниркову залози, а також гіпофіз. Навіть при вживані цього соковитого м'яса з тирозином, з організму виводяться надлишкові жири. Також цей мікроелемент бере активну участь в регенерації і відновлення клітин, сповільнюючи процеси старіння організму.

В'ялене м'ясо корисно при нестачі в раціоні білків і тваринних жирів, його рекомендують власникам залізодефіцитної анемії, а також атлетам для нарощування м'язів і при втомі. Мікроелементи, нормалізують холестерин в крові, допомагають в профілактиці проти атеросклерозу, покращують стан шкіри. Також покращується обмін речовин і циркуляція крові.