Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
Каталог
0

Кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Кращі сорти кави з різних куточків світу

В інтернет магазині delikatto.com.ua до уваги покупців представлені елітні сорти кави. Відбірна продукція відрізняється кращими смаковими якостями, відмінним ароматом і густішою консистенцією напою. Найкраща кава вирощується з особливих сортів, зерна зберігається при певних умовах та температурному режиму, а процес обжарки та помолу відбувається по спеціалізованій технології. Елітний чай вирощують в екологічно чистих територіях. Після ручного збору урожай переробляється без барвників і консервантів по мінімальній технології, щоб зберегти всі корисні якості продукції.

В магазин Delikatto регулярно поставляється найкраща та елітна турецька, італійська та іспанська кава, китайський та японський чай. Покупці в Києві, Львові, Одесі та по всій Україні можуть швидко оформили онлайн покупку та отримати замовлення поштовим оператором.

До речі, до таких смачних напоїв можна на сайті підібрати солодощі - це і турецька пахлава звичайна та з фісташками, італійський інжир в шоколаді та цукерки асорті. Ще можна звернути вагу на елітні сири.

- Lavazza - компанія присутня на міжнародному кавовому ринку понад 120 років. Популярність та широкий асортимент.
- Starbucks заснували в 1971 році. На сьогоднішній день компанія має 29000 точок торгівельних продажів, розташованих у 75 країнах світу.
- Illy - натуральний продукт високої якості. Італійська компанія з 70-річним досвідом роботи.
- Kimbo - великий досвід та сировина, вирощена у правильних умовах, дозволяють виготовляти продукт незрівнянної якості.

В арабікі менше кофеїну. Зерна також цінуються за великий вміст у ній олій, цукру та ліпідів та низький в'яжучий смак. Також арабіка має яскраві смакові та ароматичні параметри. Може бути з карамельним чи ванільним запахом, квітковими чи медовими нотками.
100% робуста трапляється рідше, так як вирощується у менших обсягах і пріоритетно використовується для створення купажу/суміші. Кофеїну в ньому приблизно втричі більше, ніж в арабікі. Напій характеризується міцністю, щільною консистенцією, нотками тютюну, темного шоколаду, горіхів та сухофруктів.

Для когось важлива міцність напою, а для когось – збалансований вершковий смак. Найкраще - це продегустувати, оцинити смакові якості та аромат. Хороша кава залишає по собі «слід» - післясмак у роті з ароматом, що нагадує шоколад і свіжоспечений хліб. Приємний післясмак – отже, кава вам підходить. Тому головне правило кавомана: найкраща кава – та, яка подобається тобі самому.

Найперше питання: зернова, мелена чи розчина? Також при виборі продукту варто звертати увагу на все: сорт, походження та склад зерен, свіжість та ступінь обсмажування – все має значення.
Найкраще купувати зернову каву в герметичних пакетах із клапаном. Він захищає продукцію під час перевезення від повітря та світла, а зайві гази благополучно відводяться за допомогою клапана.

Цілісне зерно довше зберігає аромати та смаки, які пізніше розкриваються в чашці з напоєм. Каву в зернах варто змелювати перед заварюванням - її обирають або для кавомашин, або щоб максимально відчути аромат і смак напою. Мелену обирають ті, хто не має можливості змолювати, але віддають перевагу більш натуральній і менше обробленій прдукції. Розчина ж кава зручна для швидкого приготування напою без додаткових маніпуляцій.

Сирі зерна занадто м'які, майже без смаку і мають свіжий трав'яний запах. Тільки в процесі обсмажування вони набувають глибокого смаку і аромату, характерного хрускоту. Світлий рівень - це найменш короткотривалий процес, після якого зерна стають світло-коричневого забарвлення з яскравим смаком, кислинкою та насиченим ароматом. На поверхні відсутня олія. У каві зберігається більше кофеїну, ніж при середньому та темному рівнях обсмажування.
Середній рівень характеризується шоколадним забарвленням зерен, смак балансує на межі кислинки з гіркуватістю, а аромат має насичений запах з димком. На поверхні таких зерен також відсутня олія.
Темний рівень - зерна темно-шоколадного майже чорного кольору з маслом на поверхні. Відрізняються гіркуватістю у смаку, терпкістю та підсмаженим запахом. Такий спосіб обсмажування найлегше переноситься шлунком. Він має найнижчий рівень кофеїну і найчастіше додається до суміші еспресо.

- Lavazza
- Illy
- Kimbo

Рекомендовано не вживати понад 400 міліграмів кофеїну на добу. Це приблизно 2-4 чашки кави в день, в залежності від міцності напою та сорту кави. А за один прийом кави не рекомендується вживати більше 200 міліграмів кофеїну. Наприклад, в 200мл напою завареного в турці - 76-130мг кофеїну, в чашці розчиної кави - 62-96мг. В одній порції еспресо (75мл) міститься 127-168 мг кофеїну, в американо (120мл) - 85-117 мг, в капучино (200мл) - 100–136мг.
Для вагітних дозування зменшується до 200 міліграмів на добу або до однієї чашки еспресо. Для підлітків – до 100 міліграмів кофеїну на день. Але загалом вагітним і підліткам краще обійтися без вживання кави, оскільки кофеїн провокує збудливість нервової системи.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,