Особливість

 

Lomo має ідеальне і привабливе покриття завдяки кольору натурального маринаду, міцну текстуру та щільну консистенцію, типову циліндричну форму та довжину, яка може варіюватися. М'ясо м'яке, дуже соковите, без кісток. Його дуже приємно жувати через чергування пісних і дрібних смужок топленого жиру. Інтенсивний запах відрізняється ароматичними нотками маринаду, м'яса і диму дубової деревини, які добре поєднуються один з одним. Натуральний маринад залишається відчутним і в моменту потрапляння до роту і має довгий післясмак. Ідеальне ломо - це смачна і щільна корейка, завдяки відмінній розчинності спецій в слині.

Види іспанського Ломо

 

Залежно від раціону тварин:

 

- De Bellota – свині вигодовуються жолудями, травами та іншими природними ресурсами з пасовищ, без використання корму в якості додаткового вкладу. Тварини пасуться на волі на просторих гірських пасовищах. Іберійське філе, вгодоване жолудями, при розрізуванні має торець рожевого кольору, що чергується з асиметричними тоненькими жирними прожилками. Типова комбінація для іберійської шинки, вирощеної на пасовищі.

- De Cebo Campo – тварини годуються не тільки жолудями, травами та іншими пасовищними ресурсами, але і кормами, в основному злаками і бобовими.

- De Cebo – на фермах свиням згодовують корми на основі зернових і бобових культур. Продукція Cebo має інтенсивний червоний колір, тонкий жир і дуже соковиту консистенцію.

За породою:

 

- 100% ibérico - іберійські свині з 100% генетичної чистотою і їх батьки також зареєстровані з такою ж чистотою в генеалогічних книгах породи.

- 75% Raza Ibérica – тварина походить від 100% іберійської свиноматки і самця 50% породи Іберіко.

- 50% Raza Ibérica - свиня виходить після схрещування 100% іберійської самки і 100% кабана Дюрок. Duroc - єдина свиняча порода, дозволена до схрещування з іберійською свинею відповідно до іберійських правил якості (до 50% в крові) по батьківській лінії.

 

Також варто окремо відмітити Ломіто (lomito), що готується з м'яса, яке знаходиться у верхній частині корейки, поруч з плечем. Ця частина вирізки має значну кількість внутрішньом'язового жиру, що надає йому незрівнянну консистенцію і соковитість.

Виготовлення

 

Корейка свинини, яка знаходиться поруч з хребтом і під ребрами, представляє собою нежирне високоякісне м'ясо. Шматки ретельно очищаються і видаляється поверхневий жир. М'ясо маринується в повністю натуральних інгредієнтах: паприка, орегано, перець, часник і сіль. Потім його набивають в натуральну оболонку (кишечник) і залишають на чотири-шість місяців для дозрівання, посилення аромату і смаку. В результаті витримки отримується продукція зі слідами плісняви на поверхні. У процесі сушіння-дозрівання втрачається велика частина жиру, залишаючи м'ясо сухим, але просоченим жиром, тобто соковитим.

Користь

 

Найбільш натуральний м'ясний делікатес насичений вітамінами, мінералами та корисними мікроелементами. Під час сировялення вихідні показники сировини максимально зберігаються в кінцевому продукті. Тому це не тільки дуже насичена і соковита їжа, але також дуже поживна і необхідна, коли мова йде про здорове і збалансоване харчування.

 

Вирізка корисна для здоров'я, так як в ній міститься велика кількість вітаміну B, тому її рекомендується регулярно вживати людям, аби допомогти подолати стрес або депресію. Також продукція багата залізом, натрієм, ненасиченими жирами, олеїновою кислотою.

 

Свині, які вигодувані жолудями, містять найбільше таких мінералів, як мідь, кальцій, цинк, магній, фосфор, селен і вітамін Е, який є потужним антиоксидантом. Крім того, 100% іберійська корейка від жолудів отримує багато вітамінів B1, B6, B12 і фолієву кислоту, які дуже корисні для нервової системи. Точно так же високий вміст олеїнової кислоти робить делікатес найкориснішим для серця, оскільки викликає підвищення корисного холестерину (ЛПВЩ) і зниження шкідливого.

З чим їсти

 

Рекомендується нарізати вирізку дуже тонкими скибочками при кімнатній температурі. Під час першої дегустації можна з'їсти трохи хліба, щоб очистити смак, а інші продукти не використовувати. Так ви відчуєте всі смакові якості та аромат.

 

Сировялене пр'яне Ломо гарно смакує з білим сухим вином, червоним вермутом і пивом. Чудово поєднується Lomo з сиром, фруктами, овочами, мигдалем, оливками, хлібом і оливковою олією.

Можна приготувати швидкий сендвіч, в якому поєднати хліб, ломо з Іспанії, сир чеддер і вершкове масло. Смачніше буде якщо сендвіч трошки підсмажити на гриль сковорідці. Або ж посмакуйте свіжим багетом з кількома шматочками ломо, пасерованим червоним перцем, сиром Гауда, маслом або соусом. Замість Гауда можна взяти будь-який інший сир твердих сортів.

 

Для приготування поживного і освіжаючого салату потрібно накришити та змішати іспанське Lomo, ананас, манго, хурму, помідори, маслини без кісточок, варений буряк, сир і оливкову олію. Також по бажанню можна додати ізюм і фісташки. Також рекомендується скуштувати закуску на шпажках, в якій поєднуються шматочки Ломо, кавун, інжир, сир, маринований огірок і варений буряк.

На delikatto.com.ua в асортименті також є іспанський хамон, натуральні ковбаси фует, сальчічьон, чорізо та лонганіза, які також виготовляються з відбірних свинячих порід Іберіко та Дюрок. Можна поєднувати ці особливі продукти на святковому столі на одній м'ясній тарілці.