Які продукти варто спробувати з фуа-гра?

 

З дуже калорійної качиної печінки готують неперевершені французькі паштети, які українець може придбати на delikatto.com.ua. А також можна скуштувати соуси та муси. Страви з Foie Gras можуть бути приправлені не менш дорогоцінним грибом – трюфелем, або ж коньяком. Рекомендується за годину до накривання столу паштет покласти до холодильника, а за 10-15 хвилин до вживання поставити його при кімнатній температурі.

 

Якщо смакуєте напівсолодке вино чи шампанське, то візьміть в якості закуски тости з фуа-гра. Гарно смакує качина печінка з ягодами, фруктами (інжир, полуниця, брусніка), горіхами, грибами, цибулевим джемом, соусами та джемами, мармеладом. Доповнити делікатесом можна стейки та холодні закуски. Можна нарізати блоки тонкими шматочками та викласти на свіжий хрумкий багет.

На виробництвах виготовляють з гусячою печінкою паштети, муси, терріни, блоки, парфе, галантіни. Для отримання террінів, які є підвидом паштетів, можуть змішувати кілька видів печінки та запікати в духовці. Для отримання муса збивається фуа-гра з вершками та білками яєць (може додаватись алкоголь) до повітряної маси.

 

У Франції цей цінний продукт може додаватись під час приготування вишуканих страв, навіть в дуеті з каштанами. При потребі пропускають фуа-гра через сифон для отримання піни. Заморожують масу і формують у вигляді цукерок, а в якості начинки використовують мигдаль та сухофрукти. Також за певними рецептами печінка може вимочуватись в коньяку зі спеціями протягом 12 годин.

Як отримують продукт?

 

Для отримання фуа-гра насильно вигодовують дуже калорійним кормом качок, інколи гусей і мулардів (гібридів). Вирощування відбувається в три етапи. Спочатку 4 тижні пташенят природно годують. Далі на 4 тижні пташок поміщають у тісні клітки та обмежують рухливість. Корм містить багато білку та крохмал. На третьому етапі настає примусове кормління. Щодня 1 качці чи гусці вводять 1,8 кг зерна (кукурудзи), що приблизно в 10 разів перевищує норму.

 

Яка користь?

Жирні кислоти (Омега-3 та Омега-6), які містяться в продукції, знижують рівень холестерина в крові, стимулюють діяльність мозку, покращують кровообіг, підвищують тонус. Крім полінасичених жирних кислот качина печінка містить вітаміни групи А, В, а також біотин, ніацин, холін, натрій, калій, сірку, фосфор, магній, кальцій, залізо, мідь, йод і мідь. Але зловживати цим продуктом не варто.

 

Смакуйте фуа-гра, різними сортами сирів та іншими делікатесами з насолодою. Відкривайте для себе нові смаки та аромати, а також чудернацькі поєднання продуктів.